Nadziewarki jako narzędzia gastronomiczne – przegląd najlepszych modeli
Nadziewarka do kiełbas to urządzenie, które umożliwia wypełnianie jelit mięsnym farszem i tworzenie domowych wędlin. Nadziewarki do kiełbas różnią się między sobą pod względem pojemności, orientacji, wykonania i liczby lejków. W tym tekście omówię kilka popularnych modeli nadziewarek i ich funkcje, a także ich zalety i wady.
Nadziewarka Oscar Cook T-14
To nadziewarka pozioma o pojemności 3 kg, wykonana ze stali nierdzewnej. Posiada cztery lejki o średnicy 14, 18, 21 i 25 mm. Nadziewarka Oscar Cook T-14 jest łatwa w obsłudze i czyszczeniu, a także stabilna dzięki gumowym nóżkom. Jest to dobry wybór dla osób, które chcą zrobić niewielką ilość kiełbas w domu. Nadziewarka Oscar Cook T-14 kosztuje około 165 zł1.
Zalety:
niska cena
stalowa obudowa
cztery lejki
łatwość obsł...